in products / boostrapping

Website tip: één doel per pagina

Wat is het eerste wat je denkt als je op deze website belandt?
Inderdaad: “Help! Waar moet ik beginnen”

overload

Wat is het probleem?

  • 53 links in het linker menu
  • 30 verschillende blokken met content op één pagina
  • 15 tekeningen die je aandacht vragen
  • Nergens één duidelijke zin die omschrijft waar deze site over gaat
  • Een mix van verschillende lettertypes, hoofdingen, kleuren.

Probeer per pagina één duidelijk doel voorop te stellen. Hou het simpel en eenvoudig. Verwar de gebruiker niet. Zeg duidelijk wat je van de gebruiker verwacht. Enkele voorbeelden.

Je bent bijna live en wil email adressen verzamelen:

Deze pagina is een “coming soon” pagina, waar de naam, een korte beschrijving van de toekomstige service, en een email veld staan. De pagina heeft als enige doel: email adressen van geïnteresseerden te verzamelen. Niets meer, niets minder. Het email veld is groot, en voorzien van een dikke groene knop (een “call to action”), die de gebruiker tot actie aanzet.

birdboxx

Je wil de gebruiker een account laten aanmaken:

Deze pagina heeft maar één doel: de gebruiker op de blauwe “sign up” knop laten drukken. De 60 dagen gratis testen verlagen de drempel tot het aanmaken van een account. De site bezit veel witte ruimte (“white space”), waardoor het geheel overzichtelijk blijft, en de gebruiker niet verward is.

Screen shot 2010-12-18 at 11.45.15

Conclusie:

Hou er rekening mee dat gebruikers, die voor de allereerste keer op je website belanden, binnen de 3 seconden moeten kunnen opmaken wat je doet, wat je niet doet, wat de bedoeling is van je website/webapplicatie/e-commerce site/… en wat de bedoeling is van die pagina waarop ze zijn beland. Denk eens aan je eigen surfgedrag. Hoe ben je zelf als je op een website beland waar je niet meteen je weg vindt? Inderdaad: een klik op de  back button!

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Tweets that mention Website tip: één doel per pagina / Over online software, webapplicaties en web startups -- Topsy.com December 20, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Zorros, Pieter Eerlings. Pieter Eerlings said: Website tip: één doel per pagina http://bit.ly/f3NtaF […]