in personal development, products / boostrapping

Amaaai gij hebt chance!

Screen shot 2010-12-16 at 21.48.33

“Amai, gij hebt chance! Die klant heeft je uit zichzelf opgebeld en gevraag of je voor XYZ euros ABC kon realiseren voor hem? Gelukzak!”

Chance? Hmmm….

Als je een betaalde job opgeeft, sleutels van de firmawagen afgeeft, lange uren klopt voor weinig geld, je eerste projecten bijna gratis doet om de eerste klanten binnen te halen, overdag je core business doet en ‘s avonds gaat netwerken, en in het weekend je facturatie en administratie doet, om dan vast te stellen dat klanten veel te laat betalen (“sorry, ik check nog eens bij onze boekhouding”), dan kan je moeilijk over “chance” spreken. Dat is een bewuste keuze.

Maar, net door al het bovenstaande te doen, lok je uit wat anderen wel eens “chance” durven noemen. Door telkens enthousiast te blijven netwerken, klanten voor veel te weinig geld toch accepteren én hen bedanken, door er altijd en overal voor te gaan, lok je “chance” uit. Als groot bedrijf X je dan op een goede dag belt met een super budget Y voor een super easy job Z, dan is dat gewoon je eigen verdienste :-)

Lok toeval uit. Ga netwerken, kom uit je kot, vraag feedback aan meer ervaren mensen, praat en luister, stuur een mailje, start een blog, tweet, organiseer een bijeenkomst, nodig je eerste klanten uit voor een bedankings-drink. Doe iets.

=> Wat doen jullie om het toeval uit te lokken? <=

Write a Comment

Comment