in products / boostrapping

Goede support = goede soft / webapplicatie / site / …

Screen shot 2011-01-04 at 22.41.33

Gebruikers of klanten van je e-commerce website, software of web applicatie maken geen verschil tussen “de software” en “de helpdesk”. Voor hen is dat één en dezelfde gebruikers-ervaring. Indien ze vragen hebben over het gebruik van je software of website, dan willen ze die eenvoudig en snel kunnen stellen, en vooral snel antwoord krijgen. Zorg ervoor dat klanten die met een vraag of probleem zitten, snel geholpen worden. Dit is eens zo belangrijk als een mooie en goede webapplicatie of software op zich. Velen focussen zich vooral op ontwikkeling van de software. Echter, een vriendelijke stem aan de helpdesk die u een welgemeende prettige dag wenst nadat uw vraag is opgelost, kan wonderen doen!

Het is makkelijk om je te verschuilen achter een website, en een FAQ online te zetten waarmee klanten zich maar moeten behelpen. Het is veel minder leuk en makkelijk om telefoons op te nemen of de meest onnozele vragen te beantwoorden via email. Vragen die soms niets met uw software te maken hebben (“ik kan niet online bestellen want ik krijg een foutmelding van VISA”). Toch loont het, en is het een eenvoudige manier om op termijn klanten om te toveren in evangelisten die nieuwe klanten overtuigen.

Hoe bent u zelf als u – tegen alle verwachtingen – snel, professioneel en met een glimlach geholpen wordt door een helpdesk of een support team. Hoe zou u reageren moest u een mailtje sturen naar info@blablabla.com, en binnen het half uur een to the point antwoord krijgen?

Write a Comment

Comment