in products / boostrapping

Een goede profielfoto kost geen geld

Of je het nu leuk vindt of niet: een eerste indruk is belangrijk. Ook online. Een juiste profielfoto is zeer belangrijk. Dit heeft niets met ijdelheid te maken, wel met business. Een bezoeker die al dan niet toevallig op je LinkedIn profiel, Twitter account, Facebook pagina, je blog of de “about me” section van je website terechtkomt, vormt zich meteen een eerste indruk. En binnen de 2 seconden beslist die bezoeker of hij/zij blijft, dan wel op de “back button” klikt.

Wat precies een mooie profielfoto is en wat niet, laat ik aan u over. Smaken verschillen. Maar hou toch rekening met het volgende:

  • Een neutrale achtergrond is vaak beter dan een stukje natuur, een speeltuin of een cafĂ©. Met een neutrale achtergrond gaat de aandacht naar de persoon, niet naar de overladen achtergrond.
  • Hou er rekening mee dat de foto vaak zeer klein is. Details zijn dus moeilijk zichtbaar. Hou het dus eenvoudig.
  • Je haar even kammen en een hemd aantrekken vlak voor je de foto neemt kost geen geld. De foto zal (hopelijk) door enkele duizenden mensen gezien worden, dus die extra moeite kan er nog wel af…
  • Zoom in op het gezicht. In klein formaat komt dit vaak beter over dan je hele lichaam in die paar pixels trachten te proppen. Niet heel je gezicht moet trouwens op de foto. Een “geknipte foto” is even goed.
  • Je kan natuurlijk naar de fotograaf, en het resultaat zal zeker goed zijn. Maar dat hoeft niet per se. Tegenwoordig heeft iedereen wel een vriend(in) of kennis met een goed foto-aparaat en wat basiskennis om tot een degelijk resultaat te komen.

Ciao!

pieter

Write a Comment

Comment