Wat is uw droomjob?

Screen shot 2010-10-26 at 21.40.24

Als je je eigen zaak begint, wees dan voorbereid op harde, taaie jaren! Je zal 7 dagen op 7 moeten werken, geen vast loon meer ontvangen, vele vragen krijgen en weinig antwoorden weten, weinig tijd hebben en moeten plooien voor de eisen van je eerste klanten. Je administratie gebeurt na de uren, wanneer de rest van de wereld al lekker voor zijn TV zit. En de avonden dat je niet met administratie bezig bent, moet je uitgeblust naar een of ander geforceerd “netwerk-event”.

Of toch niet? Helemaal niet! Ja ik verdien veel minder dan toen ik nog werknemer was (alhoewel dat verschil elke maand kleiner wordt). Ja, ik ben altijd wel op één of andere manier bezig met mijn werk (alhoewel je “werk” mag vervangen door “hobby”). Ja, ik moet voldoen aan de eisen van mijn allereerste eerste klanten. Maar dat kan je dan weer anders formuleren als “ik mag mijn passie delen met mensen, die me daarvoor ook nog eens betalen”! Wat is het geheim? Waarom ziet de ene iets als “werk” en de andere datzelfde als “fun”?

Volg je droomjob, je passie! Indien je iets compleet van binnenuit graag doet, enkel en alleen omdat jij dat graag doet, dan gaat alles als vanzelf. Vandaar dat ik iedereen aanraad om eens 15 minuten tijd te nemen om je droomjob neer te pennen. Hier alvast mijn droomjob. Wat is uw droomjob?

“My dream job is working in a web / mobile agency that is launching several applications. The applications should be built with a clear business value. This can be: an automation of a business process of an SME with saves them time, an innovative business idea which opens a new market, a new game that kids love, or an application for older people because this market is growing, … As long as the app has a proven value in which we believe, so end users sign up and use it since there is a need for the app. Secondly, applications can (but not must) have a technical innovation aspect. Which means, eyes are constantly open for new technologies & how to use them in order to create business value. Ideally, in this agency, I would play as many roles as possible: developing, testing, sales, accounting, marketing, … since I like to see all aspects of a business. This means that by default, the ideal agency for me, is a smaller agency (5 – 10 people). The agency would launch applications for external clients (SME’s, big companies, startups, …) which means offering our service, as well as launch it’s own applications in order to be able to work out my own innovative ideas and launch my creativity on the market.”

Author: Pieter Eerlings

http://www.linkedin.com/in/pietere http://www.last.fm/user/pietereerlings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *