in personal development, products / boostrapping

3 gratis, goede e-books

3 gratis e-books die ik gelezen heb, en die zeker de moeite waard zijn voor de startende (web) ondernemer. Ik zeg niet dat ze onmisbaar zijn, maar ze hebben me alvast heel wat inzicht gegeven, en ik kan ze aan iedereen aanraden.

Don’t just roll the dice (ENG)

djrld300

Als je een nieuw product op de markt brengt, is het vaak moeilijk om een juiste prijs te bedenken. Onder andere omdat een nieuw innovatief product geen referenties kent. Je kan je prijs niet zetten op basis van de prijs van de concurrentie, want voor een nieuw, innovatief product, is er geen (directe) concurrentie. Dit boek helpt je met een aantal basis principes en strategieën in verband met prijszetting, prijsperceptie, perceptie van waarde door de markt en wat leuke psychologische experimentjes rond prijs, waarde en economie. Gratis te downloaden.

FREE (NL)

boekomslag_3d_free

Op het internet zijn de marginale kosten voor één extra gebruiker zo goed als nul. Eenvoudiger uitgelegd: of je nu één gebruiker voor je webapplicatie hebt, of 1 miljoen gebruikers, het kost je amper meer. De grootste kost zit namelijk in de ontwikkeling van de applicatie, niet in de hosting en bandbreedte van de applicatie. Zo ook met de verspreiding van mp3’s via file sharing: het kost de artiest niets meer als zijn muziek wordt gedeeld (alhoewel er wel mogelijke inkomsten verloren gaan). Chris Anderson gaat in dit boek in op nieuwe business modellen die dankzij het internet zijn ontstaan. Het Freemium model, dat onder andere door Google wordt toegepast, is het meest bekende business model op het net. Een zeer interessant boek voor wie de economie en business modellen van het internet wil begrijpen. Hier gratis te downloaden in PDF.

Zen To Done (NL)

zen-to-done

Dit boek is eigenlijk voor iedereen van toepassing, of je nu ondernemer, wereldreiziger, student, huismoeder of fuifbeest bent. Het boek is gebaseerd op de principes van “Getting Things Done” (GTD) van David Allen, maar herwerkt deze in een, in mijn ogen, iets concretere en meer toepasbare vorm. Het zijn 10 zeer concrete gewoontes, die amper tijd of moeite kosten om jezelf aan te leren, maar waardoor je een meer georganiseerd, efficiënter, rustiger, relaxer leventje gaat leiden. Je gaat er niet meer door werken, maar slimmer door werken. Het is een klein boekje, wat een extra reden is om het te lezen: op een paar avonden heb je het uit, maar je kan de gewoontes en levensstijl die erin beschreven staat voor de rest van je leven gebruiken. Je zou dom zijn om het niet te lezen! Hier te downloaden.

Welke e-books kan jij me nog aanraden? Post je comments!

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Tweets that mention Het verhaal van mijn web startup – Pieter Eerlings » Blog Archive » 3 gratis, goede e-books -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Pascal Van Hecke and Gratis, Pieter Eerlings. Pieter Eerlings said: 3 gratis, goede e-books voor de startende ondernemer http://bit.ly/czfRyU […]